donderdag, januari 05, 2012

Glimmermade Marathon

Droog lopen ondanks het hoge water

Om het nieuwe jaar goed te beginnen was er op zaterdag 4 januari een marathon in Glimmen. De DFW-runners hadden deze keer gekozen voor het Glimmermade parkoers waar we vorig jaar ook de New Year marathon gelopen hebben. De afgelopen dagen was het weer niet echt gunstig, storm, regen en hagel. Het was zo nat dat er op de kanalen een vaarverbod van kracht was en dat waterbuffers onderwater gezet werden.
Het weer zat tijdens de marathon echter mee, het waaide behoorlijk hard, maar er kwam geen water uit de hemel en de temperatuur was voor begin januari aangenaam met 4 graden.
Om even voor 11 uur verzamelden de vertrouwde gezichten zich weer rond de verzorgingstent van de DFW-runners en om klokslag 11 uur mogen we van start gaan. We mogen 8 rondes van ruim 5 km lopen, eerst onder de A-28 door, dan langs het kanaal om vervolgens weer onder de snelweg door te gaan en terug te lopen naar de verzorgingspost.
Langs het water valt het op dat de bruggen op dubbel rood staan, ivm het vaarverbod worden ze niet bediend, verder zijn de landerijen erg nat en staan er rond het parkoers overal plassen. Het parkoers zelf is echter grotendeels droog. Bij het keerpunt is het wat modderig en een kilometer voor het einde van de ronde ligt een grote plas over het hele pad heen, gelukkig is deze plas niet te diep en blijven de voeten redelijk droog.
Vorig jaar ging het hier erg slecht en moest ik vechten om binnen de 5 uur binnen te komen, nu ging het ietsjes beter, de eerste rondes gingen erg lekker, de eerste 3 rondes binnen 30 minuten, halverwege in 2:02, daarna werd het echter zwaar en zakte het tempo weg. Na 5 rondes 2:37, na 6 rondes 3:15, na 7 rondes 3:55 en de eindtijd na 8 rondes 4:35:32. Iedere ronde ging het tempo iets naar beneden en de laatste rondes heb ik ook stukjes moeten wandelen. Ten opzichte van vorig jaar was er een behoorlijke verbetering, als ik deze lijn kan doorzetten en in de zomer geen terugval krijg zitten er misschien wat langere ultra's in dit jaar.

Marco

foto's van Toli klik hier