vrijdag, mei 25, 2012

RUN van Gieten (Kabouterloop)

Als eerste over de streep.


Tijdens de RUN van Gieten werd niet alleen een 50 km gelopen, ook de jeugd kwam aan bod. Max kwam daarbij uit op de 500 meter voor leerlingen van groep 1. Vorig jaar liep hij hier nog een tijd van net boven de 3 minuten, het doel was dus onder de 3 minuten blijven en als het mee zit een top tien positie.


Max staat ergens halverwege het startvak en gaat mee met de snelste kinderen. Als hij door de bocht gaat is hij even niet te zien, maar even later komen de lopertjes terug, als eerste komt Max aangerend met een paar meter achter hem de achtervolgers. Een korte eindsprint is voldoende om als eerste over de streep te komen in een tijd van 2 minuten 24 seconden.


Na de finish worden meteen de medailles omgehangen en krijgen de lopers een flesje drinken. De nummers 1, 2 en 3 moeten even wachten en mogen daarna het podium op. Max staat er een beetje onwennig bij. De top 3 krijgen felicitaties van de organisatie en daarna een mooie beker die nu op de vensterbank staat, omdat je nu eenmaal niet met een beker in bed kunt liggen. 
 Max komt alleen door de bocht
 De eindsprint, nog even alles geven.
 Net na de finish met zijn medaille.
 Op de hoogste trede van het podium.
Nog een beetje onwennig.