woensdag, maart 05, 2014

Hoornsediep marathonNa de mislukte Dutch Coast Ultrarun by Night heb ik toch weer een paar lekkere trainingen gelopen, een marathon moet dan ook wel weer kunnen dacht ik. Helaas gaat er het weekend voor deze marathon een virussen rond in huize Hartman en na een duurkoop van 30 km is mijn weerstand blijkbaar niet sterk genoeg om dit te kunnen tegenhouden. Het gevolg is een paar dagen niet fit en niet trainen. 

Op zondag voel ik mij goed genoeg om te gaan lopen en ik meld mij bij de verzorgingspost aan het Hoornsemeer. Voor mij bekend terrein, 10 jaar geleden woonden we hier slechts een paar honderd meter vandaan, ik heb hier veel trainingskilometers liggen.

Vandaag mogen we 12 rondes van 3,5 km lopen, met een aanloop ronde komt dit op 42,2 km. Al na een paar honderd meter voelt het niet goed en laat ik het tempo zakken, ik loop in de achterhoede, zoals zo vaak de laatste jaren. Het zal de hele marathon niet lekker gaan, toch loop ik de rondes achter elkaar door. Tijdens de laatste 15 kilometer moet ik af en toe een stukje wandelen, maar ook zo kom ik bij de eindstreep. Na 4 uur en 34 minuten heb ik ook de laatste ronde erop zitten en is het weer gedaan. 

Het was een mooie marathon, helaas was het voor mij weer geen succesvolle. Ik hoop binnenkort toch weer met een goed gevoel een (ultra)marathon te kunnen uitlopen.