dinsdag, juli 09, 2013

De 50 van Assen

Na het slechte weer van het voorjaar van 2013 lijkt de zomer in juli dan echt begonnen. Op de tweede zomerse dag van het jaar, 7 juli mogen we ook nog eens 50 kilometer door het Asser bos lopen, wat kan het leven toch mooi zijn.

Vooraf was het plan nog om sneller te lopen dan in Gieten, met een strak blauwe lucht een felle zon en het kwik rond de 25 graden kan dat plan wel de ijskast in. Vooraf zijn er weer de nodige bekenden en de 45 minuten tot aan de start zijn dan ook zo om. Ik loop niet zo goed met warm weer, dus maar rustig starten. Weer bevind ik mij in de achterhoede, een inmiddels bekende plek. Het tempo ligt rond de 10 km/uur en de eerste rondes gaan dan ook allemaal net binnen de 30 minuten. Na 5 rondes (25 km) gaat het al zwaarder, in Gieten hield ik het enkele kilometers langer vol op dit tempo, het was toen niet zo warm en dit parcours is een stuk langzamer door de scherpe bochten en onverharde paden, nog niets aan de hand dus.

Ik pak een lager tempo op en blijf doorlopen, tot mijn verbazing word ik nog steeds bijna niet ingehaald, slechts een enkele loper komt voorbij en na 40 kilometer loop ik zelfs weer even in op de lopers voor mij. Toch moet ik mijn tempo nog iets verder laten zakken waardoor ik niet bij deze lopers in de buurt kan komen.

Als ik na 45 kilometer weer de baan op draai zie ik Margitt, Max en Sophie staan, Max wil wel een stukje mee lopen en samen gaan we het bos in. na ruim een kilometer zit een splitsing waar Max even op een bankje kan zitten, ruim een kilometer later kom ik hier weer langs en pik ik hem weer op. Samen lopen we door naar de finish. Met nog een kilometer te gaan komt Nico Modderkolk voorbij en haken Max en ik aan, met zijn drie├źn komen we weer de baan op, Max vind het mooi geweest en heeft er 3,5 km op zitten, Nico en ik mogen nog een rondje op de baan om te finishen, wat we na 5 uur en 36 minuten doen.

Weer een heerlijk loopje volbracht, nu eerst vakantie, trainen en op naar Winschoten.