zondag, juni 24, 2007

Verslag Artemisloop Winsum

Artemis-run regen-zon en ambulance

Veendam- Het jaar 2007 bestond tot nu uit loopwedstrijden van het Univé Loopcircuit.
Vorig jaar liep ik ook in Noord Groningen via Buurcontact en Meeus. En nu er op een zaterdagavond gelijk met de EK –21 finale in Groningen de Artemis Run in Winsum was had ik de drang om daar te gaan lopen. Immers ook nu weer nieuwsgierig naar de mensen die ik daar ken van m’n TNT loopbaan.

En dat lukte goed. Want in de kleedkamer kwam ik Harrie Rutgers tegen die ik op Texel nog even al zwaaiend kon groeten. Nu konden we Texel samen evalueren. De kleedkamer van de Ripperdahal was tegenover de Twaalf Hoven. Daar waar ooit m’n oma werd opgenomen.
En ik moest aan haar denken toen er een vrijwilliger naar me toe kwam en aan me vroeg of de mensen ook tegen mij een gebaar maakten om steeds onder m’n neus te wrijven. Ik begreep zijn verhaal niet totdat ik zag hoe het ging, want hij had een enorme snor. Ik heb maar gezegd
Dat de mensen dat ook bij mij deden, en dat gaf hem weer een goed gevoel.

In het Meeus loopcircuit lopen veel meer deelnemers dan in het Univé loopcircuit en uiteraard ook weer bekenden uit Veendam en Stadskanaal en uiteraard Sodum. Het parcours in het centrum van Winsum trok publiek alhoewel de eerste twee rondjes regenachtig waren. We gingen van start voor 4 rondjes. Harm Noor was de speaker en hij vergiste zich vandaag bij mijn eerste doorkomst. Uiteraard was ik weer Derk Bosscher uit Veendam en niet de weerman van TV Noord. Maar Harm vertelde de
Winsummers ook dat mijn laatste marathon in Groningen was geweest. Nou ik dus niet, maar misschien was dat dan wel de weerman.

De eerste ronde van 1750 meter was zwaar omdat je moest switchen tussen de vele lopers. Dan weer naar links en dan weer naar rechts. En de tussentijden heb ik bij alle vier rondes gemist. En dan bij de tweede ronde gebeurde er een ongeval. Een loper was gevallen en had
Z’n voorhoofd goed beschadigd. De EHBO ers hadden blijkbaar al de ambulance ingelicht want bij de 3e ronde ging het slachtoffer al richting ziekenhuis.

En dan tussen alles door loop je zelf je rondjes. Je herkent punten onderweg. Een oudere man
Was blijkbaar wat schitig en keek alleen vanachter z’n gordijnen. En dan in het centrum herkende een mevr. mij als postbode. Ja dat klopt ze kon mijn naam bij de eerste ronde niet meer. Dus heb ik me maar even voorgesteld. En ja hoor bij ronde 3 en 4 spoorde ze me aan als Dickie. Zelf was ze in de kantine actief binnen lokatie Groningen-Achterweg.

Door dit soort bindingen loop je met heel veel plezier een 10 kilometertje in Winsum. En alhoewel geen tussentijden de eindtijd was verbijsterend. Het was m’n snelste van de afgelopen vier jaar. Met de eindtijd van 49.49 verliet ik Winsum ongedoucht, om toch nog de 2e helft van Oranje –21 te zien. Overigens liep ik de Veendam City Run in 2005 in 48.22 maar die wedstrijd was verkeerd gelopen omdat de lopers een verkeerde volgauto volgden. Dus 49.49 staat in mijn archief en Winsum ik zal deze hele speciale loop niet vergeten.


Dick Bosscher