zondag, april 01, 2007

Verslag 6e Astrea Run Groningen (21,1 km)

Op 24 maart was er de Leekster Lente Loop. Hier zou ik in eerste instantie ook aan de start verschijnen, echter mijn lichaam sputterde tegen en ik had niet het gevoel om daar een goede tijd neer te zetten. Het parcoursrecord wat hier gelopen is door Marco of Alex staat dus nog steeds.

Ik het internet afspeuren om te kijken wanneer de volgende halve marathon werd gelopen en dat was dan op 31 maart in Groningen tijdens de 6e Astrea Run. Naast de halve marathon kon er ook nog 7, 10 en 14 kilometer gelopen worden. Deze liepen deels over hetzelfde parcours.

Afgezien dat ik wat last had van een kleine blessure in één van mijn kuiten voelde mijn lichaam zich verder goed. De vraag was of tijdens het lopen mijn kuit niet dusdanig op zou spelen dat ik uit zou moeten stappen.

Voor vandaag had ik dan ook geen eindtijd in gedachten. Het gaat zoals het gaat en loop ik onder de 1.30 dan is dat weer mooi meegenomen.

De eerste kilometer ging dan dit keer ook behouden. 3.59. Een mooi begin. Tijdens kilometer 2 en 3 begon ik echter al wat last te krijgen van mijn ander kuit. Waarschijnlijk omdat ik toch enigszins wat krampachtig liep vanwege de blessure in de andere kuit, waar ik op dat moment bijna geen last van had. Tot en met 5 kilometer voelde ik beide kuiten, daarna was dit, gelukkig’, helemaal over.

Ik kwam in een groepje terecht met nog 3 personen en de kilometertijden lagen goed. Zo rond de 4.05 - 4.10. Na 6 kilometer sloeg een van de personen af, hij bleek maar 10 km. te lopen. Zodoende bleven we nog met z’n 3-en over.
Het tempo bleef ook nu nog steeds stabiel en de doorkomst na de 1e ronde (10.55 km.) lag op 43 min.
De 2e ronde voelde ik mij nog steeds fit en ook nu bleven de km-tijden erg stabiel. Rond kilometerpunt 14 moest een van de heren lossen en bleven we met zijn 2-en over.

Rond de 18e kilometer begon ik het toch wat zwaar te krijgen en moest ik ook lossen. De afstand tussen ons beiden werd op een gegeven niet echt groter en richting het 20 kilometerpunt was ik weer bij hem. Toch moest ik hem in de laatste paar honderd meter laten gaan. Het verschil in eindtijd bleek achteraf slechts 6 seconden.
Zijn eindtijd: 1.25.57 en die van mij 1.26.03.
Een prima resultaat dus en al een stuk dichterbij mijn te streven eindtijd voor 2007.
Ik houd jullie op de hoogte wanneer ik mijn streeftijd gehaald heb.

Henk