vrijdag, december 29, 2006

Verslag Oudejaarsloop

Op 30 december werd alweer de laatste loop van het Univé loopcircuit 2006 gelopen.
Namens de Brouksterrunners namen deel: Dick Bosscher, Henk Boer en Marco Hartman, allen kwamen uit op de halve marathon.
Naar aanleiding van de inmiddels bekende drukte bij de inschrijving werd besloten om op tijd richting Blijham te vertrekken, zodat wij een uur voor de start aanwezig waren.
Helaas was niet iedereen zo vroeg waardoor, net als bij enkele voorgaande edities, de start met een kwartier uitgesteld moest worden om iedereen de kans te geven zich in te schrijven en om te kleden.

Om 12:15 was het dan zover het startschot klonk en de honderden lopers begonnen aan hun wedstrijd.
Tot vlak voor de start was het nog regenachtig, maar rond 12:00 was het droog en dit zou de hele wedstrijd zo blijven.
Wel was er een behoorlijk stevige wind die met name tussen 5 en 10 kilometer, waar het open veld werd ingedraaid, pal tegen stond.
Het voordeel van tegenwind in het begin van de ronde is dat de laatste kilometers wind mee waren, zodat eventueel verloren tijd goed gemaakt kon worden.

Het parkoers was hetzelfde als voorgaande jaren en liep vanaf Blijham door het veld richting Wedderbergen en weer door het veld terug naar Blijham.
Een mooie ronde waarbij het landschap van Oost-Groningen, met zijn uitgestrekte velden, bewonderd kan worden.

De Brouksterrunners liepen naar behoren, waarbij het verschil tussen de lopers op deze afstand toch behoorlijk is.
De snelste loper was Henk Boer, met een tijd van net onder de 1:30, daarna finishte Marco Hartman in ruim 1:40 en tot slot onze veteraan, Dick Bosscher, net onder de 2:05 waarmee hij toch ruim 4 minuten van zijn tijd van vorig jaar afhaalde.
Voor Marco en Dick was dit een loopje in de voorbereiding naar Texel alwaar ze respectievelijk de 60 kilometer en de 32 kilometer zullen lopen.

Voor de Brouksterunners was het een geslaagde afsluiting van het jaar. Een aantal lopers zullen volgende week alweer aan de start staan tijdens de eerste circuitloop van 2007, de Nieuwjaarsloop in Stadskanaal.
Dan rest mij niet meer dan iedereen een goede jaarwisseling te wensen en de deelnemers aan de nieuwjaarsloop veel succes,

MVG Marco

foto's van deze loop zijn oa te vinden op:
www.meijco.nl
www.simonsfotos.tk
www.loopcircuit.nl