maandag, juli 17, 2006

Verslag Midzomeravondmarathon Diever

Zaterdag 15 juli werd in Diever de Midzomeravondmarathon gelopen, naast de volledige marathon was het tevens mogelijk om 11, 22 of 32km te lopen.
Dick liep dit jaar de 22km als training voor de halve marathon van Ulrum en Marco liep op de 32km als voorbereiding op de RUN van Winschoten.

Het parkoers bestond uit een korte aanloop en daarna rondjes van ruim 10km door het Drents Friesche Wold.
Dit rondje bestond hoofdzakelijk uit fietspaden, schelpenpaden en een stukje zandweg en liep voor het grootste gedeelte door het bos.

De start was om 17:00, zodat ook de laatste marathonlopers voor het donker binnen waren, hierdoor was het bij de start toch nog behoorlijk warm.
Een gelukje voor de lopers was dat het parkoers hoofdzakelijk in de schaduw van het bos lag.

De verzorging onderweg was erg goed. Door de hoge temperatuur werd er veel vocht verloren, er waren echter genoeg drank/sponzen posten om dit te kort weer aan te vullen.

Na ruim 2 uur had Dick zijn 22km erop zitten, een kleine 45 minuten later had Marco zijn 32km er ook op zitten en kon na een douche de thuisreis weer aangevangen worden.
Beide lopers waren tevreden met hun prestaties en kijken met plezier terug naar een trainingsloop in Diever op een warme zaterdagavond.
Volgende keer de hele marathon?????

MVG Marco

uitslagen en foto's:http://www.dieversportief.nl/