maandag, mei 29, 2006

Verslag Drenthe Marathon

Afgelopen zaterdag (27 mei) werd in Klazienaveen voor de 23e keer de Drenthe Marathon gelopen.
In tegenstelling tot de erg warme edities van de afgelopen jaren was het dit jaar heerlijk weer om te lopen, met de temperatuur die rond de 15 graden bleef steken en pas aan het einde een beetje regen mogen de lopers niet klagen.
Ook het publiek was ondanks het niet al te zonnige weer weer in grote getalen aanwezig om de atleten aan te moedigen.

Namens de Brouksterrunners liep alleen ondergetekende mee op de hele marathon, Dick moest door andere verplichtingen dit weekend helaas verstek laten gaan.
Na eerst een aanloop van twee rondjes door Klazienaveen werd koers gezet richting de bosrijke omgeving tussen Klazienaveen en Nieuw Dordrecht, alwaar een ronde van 10km was uitgezet.

Op de fietspaden door de bossen konden de lopers genieten van de rust, en aan het eind van elke ronde was daar weer de doorkomst in Klazienaveen waar 4km lang de honderden mensen stonden te feesten en aan te moedigen op de tonen van de verschillende bandjes en DJ's die de sfeer er goed in hielden. Dit was voor menig loper een extra stimulans om ook de laatste kilometers nog de snelheid hoog te houden.

Verder was de verzorging onderweg door de vele vrijwilligers ook dit keer weer voortreffelijk, om de 2,5km was een verzorgingspost ingericht waar water, isostar en sinaasappels te krijgen waren.
Het was weer een zeer geslaagd evenement, en ik hoop dat er volgend jaar weer meer Brouksterrunners op de verschillende afstanden zullen deelnemen.

MVG Marco
uitslagen en eindtijden: www.drenthemarathon.nl